Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går hans dröm i uppfyllelse

The Mavericks från Nashville kommer till countryfestivalen i morgon kväll. Det är den i särklass största bokningen i festivalens historia. För festivalens programchef Kjell Wärnevall började drömmen om The Mavericks redan 1999.

– Jag såg dem i Nashville 1999. Det fanns en klubb där som hette ”Exit in”, där Mavericks alltid brukade köra sina genrep innan de gav sig ut på turnéer. Det var en liten klubb, tog bara in ungefär 500 personer, och The Mavericks körde hela repertoaren, 2 timmar och 45 minuter. Folk var helt galna. Det gick inte att stå still.

– Jag har varit runt på många konserter i mina dagar ända sedan 60-talet, men den här konserten tog udden av allt jag någonsin har upplevt. Det var som Refreshments upphöjt till två kan man kanske säga, fast då kanske Micke Finell blir sur om jag säger så. Sen gick gruppen tyvärr isär 2004, så The Mavericks har inte alls existerat på länge.

– Men nu är det så här att vi samarbetar med en agent i Nashville som heter Judith Seal, och hon hade hört knystas om att The Mavericks kanske skulle börja spela tillsammans igen. Så vi fick faktiskt reda på det innan de hade gått ut med det officiellt.

– Och jag och Tom (Widorson, Furuviksparkens vd, reds anm.) sade att: ”Det här måste vi bara ha!” Och tack vare att vi var så tidigt ute lyckades vi få dem hit till Furuvik. Deras återförening är det hetaste som händer i Nashville just nu över huvud taget. Det är en stor apparat, det är en produktion på 15 man runt bara det här bandet.

– Det hela blev klart i mars i år. Jag blev underrättad via ett mejl. Jag kände bara: ”ååååh!” Men det ska du också veta: att det här är den bästa akt vi någonsin har bokat, men också den i särklass dyraste. Så det är fjärilar i magen samtidigt, galet nervöst.

– Man vill ju att folk ska förstå hur bra det här är, och komma ut till parken. Namnet The Mavericks kanske inte säger så mycket för en del, men om de hör låtarna kommer de att känna igen dem.