Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu gör vi det igen

Annons

Att det blir gala igen vet ni. Det kändes ju på nåt sätt alldeles givet att vi skulle göra om hela spektaklet. För att det var så jäkla kul. Och för att det fortfarande görs så himla mycket bra musik här.

Vi har gjort om lite. Några kategorier är nya. Och några av kategorierna avgörs av en jury i stället för av dig. Vi har flyttat hela galan till Konserthuset.

Men själva grundtanken är densamma. Det görs så mycket musik här som är så himla bra. Det går liksom inte bara att bortse ifrån tycker vi. Tvärtom. Man ska uppmärksamma det allt vad man orkar, ropa hurra och lyssna på det här, förstå hur sjukt bra det är och det kommer härifrån, så ska man ropa. Man ska berätta för varenda en man känner att det finns så många klubbar numera att man aldrig nånsin behöver sitta still. Och alla artister som inte är härifrån borde fatta att de bara måste lägga in ett stopp på turnéerna här i faggorna (hallå The Ark, vi vill höra er hejdå-konsert här också, kom kom!).

Det här kan man alltså hålla på att hojta om (gör det!).

Eller så ordnar man en gala (det gör vi).

Det är både lätt och svårt.

Lätt för att det som sagt finns en massa bra som händer här. Lätt också för att vi har fått in högvis med bra förslag på nomineringar (tack alla som har hjälpt till!).

Svårt för att man måste välja. Först vilka kategorier man ska ha (det är tyvärr inte av Gud givet eller nåt sånt, det hade annars varit praktiskt). Sen, när man fått till det, då ska man av allt bra som görs, välja ut ynka fyra att nominera i de här kategorierna. Svårt, mycket svårt.

Vi har naturligtvis inte alla rätt. Eller. Vi har gjort som vi tycker känns rätt och riktigt. Men det kan man förstås alltid diskutera. Det ska man diskutera. Jag hoppas att ni vill göra det, det är bara att höra av sig (helst utan att skriva könsord och liknande, det blir så tråkigt).

Nu lämnar vi hur som helst delar av bollen till er. Via sms kan du rösta fram årets konsert, årets låt, årets klubb/dj, årets scen/arrangör och årets musikupplevelse. Dessutom har du chansen att skicka fram ett band på Getaway Rock festivalen.

Det är fritt fram att ordna kampanjer och affischera på stan och spamma folk på Facebook och så vidare om du har en speciell favorit som du vill supporta.

Vi å vår sida samlar ihop några musikkunniga människor och lyssnar stenhårt på alternativen som ska avgöras av juryn.

Och så går det några veckor, vi firar jul och nyår och sen, mina vänner, så dröjer det inte förrän det faktiskt blir dags för själva galan.

Och den bara måste ni gå på. För det kommer att bli alldeles fantastiskt roligt och glammigt och svängigt och allting. Tänk er ett Konserthus fullt av glada musikutövare och massor av bra livemusik. Tänk er världens mest dansanta efterfest på det.

Det vill ni bara inte missa.

Vi kommer att tjata om det här nu.

Tristare saker kan man tjata om.

Tills vidare: Gå in på arbetarbladet.se/galan och kolla, sidan är under uppbyggnad och kommer bara att bli bättre och bättre (jag kommer att blogga, så där kan man bråka på mig i kommentarsfältet). Gilla oss på Facebook också, www.facebook.com/localheroesgalan.

Nu kör vi hörni. Galet bra, det här.

Mer läsning

Annons