Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har allianspartierna tagit på sig spenderbyxorna

Liberalerna (L) är redan igång och har följt av Centerpartiet (C ). (L) har lovat 6 miljarder till LSS och fri tandvård för personer som fyllt 65 år (Värt cirka 3 miljarder.) Annie Lööf (C) har lovat 5 miljarder till lantbrukarna.

Partierna har förlorat i sin trovärdighet, då pengarna inte finns med i deras budget nu, och alltså måste ha stöd av de andra allianspartierna eller av regeringspartierna för att kunna genomföras. Det är en utopi, då sänkta skatter redan utlovats av allianspartierna! Sunt förnuft säger att både och inte kan genomföras. Brist på utrymme i statens ekonomi tillåter inte det.

(C) tror eller hoppas att de med det här löftet ska locka tillbaka Landsbygdens väljare, som nu har svikit dem.

Ulf Kristersson med allianspartier skyndade sig med att lägga fram ett förslag om en utredning för  en  ny säkerhetsorganisation. Samtidigt förklarade han att regeringen var utan skuld till bränderna, men samtidigt att de varit för långsamma i sitt agerande. Typiskt för Kristerssons sätt att argumentera. Han har som vanligt bara pratat i allmänna ordalag.

Regeringen har redan gjort en utredning som kommer att redovisas snart. Det är väl förnuftigare att läsa den utredningen och föreslå förändringar i de avseende där erfarenheten från årets bränder kan tillvaratas. Men då har det inte kunnat ges plats inför valrörelsen. Kritik mot regeringen i valrörelsen är Alliansens viktigaste för att få tillbaka makten. lagförslaget från Alliansen har redan fått kritik för innehållslöshet.

 

Karl Gustaf Skoog

 

LÄS fler insändare här:

Vindkraftens apostel ger sig inte!

Svar om SD av Carlsson (SD): Att han inte har möjlighet till personliga möten förstår nog de flesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare