Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du äta riktigt bra i Bangkok

/
  • HÄR FINNS ALLT.  Bangkok är en fantastisk matstad där utbudet är lika svårslaget som priserna.
  • Hummer med röd curryglass – Sri Bua sällar sig till skaran av Bangkoks allra mest intressanta och innovativa krogar.
  • På gatorna doftar det från grytor och grillar ..Thaimat de luxe. Finsmakarkrogen Bo Lan är en fridfull oas för sofistikerad kökskonst i centrala Bangkok.

Topprestaurangerna i Bangkok blir allt fler. Utbudet i kombination med priserna gör den sjudande staden unik. Här är åtta aktuella och ovanligt välsmakande krogtips!

Annons

Var i Bangkok ska man äta? En motiverad fråga många Thailandsresenärer ställer sig. Med sitt myller av restauranger utgör staden en värld av mat där man lätt går vilse.
Bara att vandra på Bangkoks gator innebär att dygnet runt kunna välja mellan lokala läckerheter tillagade framför ens ögon. Överallt på trottoarerna doftar det från rykande grytor och grillar.

Ratar man gatumaten och vill äta inomhus erbjuds såväl det bästa av thailändarnas egna rika mattraditioner som en otrolig bredd av internationella kök. Exempelvis har Bangkok hela 300 italienska restauranger.
Att äta riktigt bra i Bangkok har aldrig varit lättare. De senaste 15 åren har utbudet av gourmetrestauranger vuxit enormt. Kockar med Michelinstjärnor i fickorna flygs in för att starta den ena toppkrogen efter den andra.
Försedd med västerländsk plånbok har man i Bangkok råd att låta smaklökarna snarare än priset råda. Man kan testa restauranger i en klass man kanske hade tvekat inför hemma.
– Bangkok är en mycket speciell matstad. Ingen annanstans får du så mycket kvalitet för så lite pengar, säger Darren Hausler, som driver restaurangen Eat Me.
Anders Pihl/
TT Spektra

Mer läsning

Annons