Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du rösta

Kenth Lövgren (FP) tycker att vi tillsammans ska ta tillfället i akt och diskutera Europa.

Annons

Europavalet 2009 utgör ett av de största demokratiska evenemangen i världen. De berör 375 miljoner medborgare som nu går till valurnorna. 375 miljoner kvinnor och män, därav 36 miljoner som röstar för första gången, ska välja sina företrädare i Europa- parlamentet och ge det legitimitet i Europeiska unionen. 20 maj till och med 7 juni har vi möjlighet att ta vårt röstkort och gå för att rösta.

Vi måste tillsammans göra alla medborgarna medvetna om att deras röst är avgörande, eftersom den gör det möjligt för dem att ta sitt europeiska öde i egna händer. Vi har ett ansvar när det gäller att väcka allas uppmärksamhet, informera och mobilisera, i syfte att uppnå högsta möjliga valdeltagande. Det är vårt gemensamma ansvar att förklara hur Europa- parlamentet i praktiken använder sina befogenheter och på så vis direkt påverkar.

I dag lever vi i en euro- peisk union som har skapat fred, frihet, stabilitet och välstånd på vår kontinent, och som har fått krig att framstå som något otänkbart för dess medlemmar. Under nuvarande period av finansiell och ekonomisk kris har EU lyckats ge prov på aktivt och effektivt agerande sida vid sida med sina medlemmar när det gäller att ta medborgarnas intresse i försvar.

I klimatförändringsfrågan har Europa stått som förebild för övriga världen och antagit en bindande och ambitiös handlingsplan som kommer att göra det möjligt att minska koldioxidutsläppen. Ett handlingskraftigt EU behöver ett starkt Europaparlament. Med hänsyn till den ständigt ökande rörligheten på arbetsmarknaden bör alla få information om sina rättigheter.

Mer läsning

Annons