Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan skejtarna göra konster på hemmaplan – ny skatepark i Skutskär

Nu kan skejtarna i Skutskär åka på hemorten.
Skateparken vid Rotskärsskolan är klar.
I alla fall nästan.

På plats finns fyra moduler. Parken är också asfalterad och ungdomarna kan nyttja den. Under våren ska kommunen komplettera med ytterligare någon modul samt sätta dit en bänk och snygga till området.

– Det här känns jättekul. Vi har jobbat tillsammans med ungdomarna. De har varit väldigt aktiva och visat stort engagemang, säger kultur- och fritidschef Jessica Lindegren.

Skateparken kom till efter att ett gäng unga skejtare tryckt på gentemot kommunen. En av dem är 13-åriga Filip Östberg. För ett år sedan berättade han och kompisarna i Arbetarbladet att de åkte på banor i Gävle och Uppsala men gärna ville ha en skatepark på hemorten. Killarna föreslog att halva tennisbanorna vid Rotskärsskolan gjordes om till skatepark. Och nu är det alltså verklighet.

LÄS OCKSÅ: Kul med skate i parken

– Det blev bra. De har snackat om att fixa fler grejor nästa år som en rail – ett rör man åker upp på. Men lite besvikna är vi på att underlaget inte blev betong utan asfalt. Det kan bli hål i asfalten, säger 13-årige Filip Östberg.

Även kompisen Abbudi Al Omar, 13 år, är i stort nöjd med skapelsen.

– Jag är nöjd med den, fast det skulle behövas mer ramper. De flesta är nöjda men vill ha mer ramper att åka på.

Vad tycker ni om kommunens agerande?

– Helt ok, men vi fick gå dit många gånger och tjata, svarar Filip östberg.

MER LÄSNING: Skatepunkaren som blev kroppsbyggare

Jessica Lindegren har dessutom frågat elevråden på Rotskärsskolan och friskolan om råd.

Modulerna är byggda i ett underhållsfritt material som är ljuddämpande för att inte störa grannar. Hindren ska också kunna användas till att köra cyklar och snowboard på. Intill skatparken har de gamla tennisbanorna ersatts av syntetiska grusbanor.

LÄS OCKSÅ: De bygger Torsåkers första skateboardpark

Området ska invigas under våren.

– Då ska jag prova på att skejta, lovar Jessica Lindegren.

Anläggandet av parken och fixandet av tennisbanorna har gått på sammanlagt 1,7 miljoner kronor.