Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kommer prislappen från Sandvikens Energi

Annons

Sandvikens Energi väljer att höja elnätsavgiften med 3,5 procent trots miljonvinster.

Rikard Berglund säger i Din Lokaltidning (2019, vecka 3) att man ska satsa på att föryngra elnätet i kommunen, vidare menar han att företaget ska satsa på att utveckla elnätet.

LÄS MER: Ett av världens största företag satsar i Gävle och Sandviken

Arbetarbladet har flertalet gånger skrivit om den mark som sålt av Sandvikens kommun till Microsoft där alla spekulationer slutar i att Microsofts verksamhet kommer att bestå av att driva en (fler) serverhallar för lagring av data. Dessa hallar har sedan tidigare nämnts i Arbetarbladet en stor belastning på elnätet.

Så nu kommer prislappen och den landar på oss kommuninvånare. En prislapp jag kan betala om kommunen kan vara öppen och ärlig med det, samt att det nya storföretaget kommer bidra med arbeten och skattepengar till Sandvikens kommun som går tillbaka till oss invånare via skola och omsorg och ett rikt friluftsliv.

Sofi Lindberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare