Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska det gå åt Hälsingland

Det drar ihop sig till säsongspremiär i nedre norra distriktet.
Hälsingerallyt på lördag har lockat ett flertal gästrikeekipage till start.

Tävlingen ingår som årets första – av totalt åtta – i förbundsmästerskapet. Två sträckor körs två varv i skogarna utanför Hudiksvall, totalt drygt tio mil. En rejäl genomkörare med andra ord...

I fyrhjulsdrivna klassen är hemmasonen Niklas Hägg en av förhandsfavoriterna. Codriver till "Häggen" är numera Gestrikes Emil Eklund.

Regerande förbundsmästaren Tobias Söderqvist är en given segerkandidat i det tvåhjulsdrivna gänget. Mycket ska till för att stoppa Årsundaföraren att ta segern, även om VM-åkaren Patrik Flodin från Ilsbo (i en lånad Opel Manta) givetvis tänker göra sitt allra yttersta.

Andra snabba gästrikar är Sandvikenduon Håkan Björkman och Peo Berglund, Hedesundas Martin Lindh samt comebackande Kim Nilsson, Skutskär.

I Volvo Original satsar Magnus Olsson från Järbo på en framskjuten placering, liksom Skutskärs Martin Lindberg.

Standardklassen Grupp E är denna gång störst med hela 26 anmälda förare. En bidragande orsak till detta faktum är att Hälsingerallyt, förutom FM, även inleder den riksomfattande Grupp E-cupen.

Skutskärs MS mönstrar hela fem ekipage, däribland Martin Eliasson, Mattias Engvall samt Erik Brodin. Den sistnämnde var nära seger i Offerdal den gångna helgen när hade oturen att hindras i två minuter av en snurrande konkurrent på slutsträckan – och slutade istället tvåa.