Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Gille fylla tomrummet efter Jansson

Med bara 16 insläppta mål var målvakten Björn Jansson en nyckelspelare för Järbo under förra året.
Hur går det nu när han har försvunnit till Strömsberg?

– Han var grymt bra och så klart en kännbar förlust – tills vi fick in Johan Gille. Han är om inte bättre så i alla fall minst lika bra som Björn, förklarar tränaren Patrik Kihlström.

Järbo tog sig till trean – där laget senaste huserade för sex-sju år sedan – via en stabil defensiv, en säker backlinje och en sista utpost som hela laget kunde lita på. Stabila och rutinerade Björn Jansson valde efter avancemanget att skriva på för division 2-laget Strömsberg.

Men Järbo hittade en ersättare med erfarenhet från trean.

– Johan stod ju i Brynäs hela förra säsongen och det blev en perfekt lösning för oss. Han kommer att betyda lika mycket som Björn gjorde, säger Kihlström.

För Järbo kommer som nykomlingar i den högre serien att sätta grunden i ett bra försvarsarbete. Efter en tveksam start på försäsongen har det sett betydligt bättre ut de sista tre-fyra veckorna.

– Vi har vunnit de fyra sista träningsmatcherna och har målskillnaden 24–2. Med en stabil defensiv har vi också fått i gång anfallet och gjort mycket mål. Vi tror på en rolig säsong.

Hemma på Järbo ip kommer inget lag att gå säkert. Med många egna spelare att känna igen kommer Järbo som vanligt att ha ett bra stöd. Förutom förlusten av Björn Jansson är truppen intakt.

– Säkert är 75 procent av spelarna fostrade här i Järbo och de flesta är mellan 20-25 år och med en stor möjlighet att utvecklas ännu mer. Det laget som tog oss upp i trean kommer också till stora delar att få chansen att spela oss kvar, säger Kihlström.

Järbo kom tvåa i gästrikefyran ifjol och van de allra flesta matcherna. Under vintern har laget också spelat hem Bilma Cupen och gått långt i Göransson Cupen.

– Jag hoppas vi kan rida vidare på den framgångsvågen. Det är i alla fall många positiva saker vi kan ta med oss.

För ett nytt kontrakt är ändå den primära målsättningen.

– Vi vet inte så mycket om lagen i den här serien för det är ju väldigt mycket nytt. Men vi tar en match i taget och att som nykomlingar hålla sig kvar är någonting att starta med.

Hur Järbo står sig får man ett kvitto på redan i premiären på söndag dä Sala kommer på besök. Många har laget som favoriter efter att man kvalat till tvåan förra säsongen.

– Det blir en väldigt bra värdemätare för oss. Det är i alla fall en rolig premiär hemma och vi kommer definitivt att sälja oss dyrt. Äntligen sätter allvaret i gång och vi är laddade, lovar Järbotränaren.

LÄS OCKSÅ:

Hemma blir borta för flera lag i premiären

Järbo IF: Nu ska Gille fylla tomrummet efter Jansson

Hemliga vapnet som ska lyfta Årsunda

Hofors AIF: "Vi håller för spel i trean"

Starkt Tierp siktar mot toppen