Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska jag leva livet

För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten. Fy fan vad vi är bra. Då var det dags.

Annons

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Ena dagen är jag överlycklig. Äntligen fri liksom. Livet leker och allt känns på topp. Alla är glada och kramar om varandra. Ja, det håller väl i sig en dag ungefär. Dagen efter den stora dagen ligger jag där i sängen och tänker ”jaha, vad fan händer nu?” Ångesten kommer krypande och jag vill bara försvinna. Vad händer egentligen nu? Nu börjar livet. Man kommer att lämna det sköna och bekväma i skolan. Gratis mat och man får man en liten slant. Nu vaknar man istället upp dagen efter med världens ångest. Arbetslös och jävlig.

Okej, detta gäller inte mig dagen efter studenten. Jag har både jobb i sommar och har klart för mig vad som händer till hösten. Men många andra vet inte alls vad de ska göra. De kanske ligger där i sängen dagen efter och har ingen aning om vad de ska göra. Det kanske inte är så skönt att ta studenten ändå. Vore det inte bäst om man fick fortsätta vara liten? Slippa alla val man måste göra, slippa bry sig om så mycket, slippa leva på nudlar hela veckan för att pengarna inte räcker till.

Dock känner jag lite panik. Jag ska vara borta ett år men sedan när jag kommer hem, vad händer då? Jag orkar inte planera så långt fram i tiden. Jag vet, jag måste göra det men jag orkar verkligen inte nu. Jag vill kunna slappna av och inte tänka på så mycket. Jag vill ha ett skönt sommarlov.
Om man nu kan kalla det sommarlov. Jag ska ju inte börja i skolan igen till hösten. Nej, nu ska jag skita i allt och leva livet!

Mer läsning

Annons