Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu vill Josefin ut på krogen

Hur ska du fira din födelsedag i morgon?
– Först blir jag väl grattad på sängen av min familj och på kvällen kommer min släkt. Men sen ska jag ha fest för vänner och dra ut på krogen!

 

– Jag har önskat mig en kamera, massage och en sminkkurs på MakeUpStore. Jag älskar att titta på kort för man kommer ihåg gamla minnen. Därför har jag önskat mig en kamera.

– Det är stort för mig. Det jag mest ser fram emot är krogen. Jag älskar att dansa, ha kul med mina vänner och även att träffa nya människor.

– Jag tror inte att man blir vuxen bara för att man blir 18 år. Det är en mognadsfråga. Man är väl ”på väg” att bli vuxen. Vuxenlivet tror jag börjar mera när man tar studenten.

– Redan i nian var jag ganska säker på att jag skulle välja linjen sam/språk som jag går nu. Jag gillar språk. Jag tvekade ett tag om jag skulle gå estet/musik i stället, men sam är ju en bred utbildning när man ska läsa vidare så jag tog det kloka beslutet att gå sam.

– Ibland tycker jag att det skulle vara roligare att sjunga än att plugga glosor, men jag vet ändå att jag gjort det rätta. Jag håller på med musik vid sidan om så jag ska inte klaga.

– Halvlångt. Problemet är väl att mitt intresse inte brinner. Men nu när jag har fyllt 18 ska jag börja ta körlektioner så jag får körkortet innan studenten i alla fall.

– En glad person som skrattar väldigt mycket. Jag är utåtriktad och har lätt att ta kontakt med personer. Min syster beskriver mig som tjejen som skrattar mycket och som har blont lockigt hår.

– Jag älskar att sjunga så det gör jag typ hela tiden. Jag brukar gå ut och gå väldigt mycket och då lyssnar jag alltid på min Ipod. Som vanligt sjunger jag alltid till och vips möter jag en person som småskrattar lite åt mig, lite pinsamt men samtidigt kul! Jag sjunger även i kör.

– Jag dansar disco och det är superkul. Jag har även dansat streetdance, showdance, latino och i ett formationslag som jag tävlade med.

– Jag undervisar i barndans på Ackes Dansskola i Tierp och det är roligt. Mina danselever är ovanligt duktiga och snart har vi dansuppvisning på Estraden!

– Jag vill ut och resa i världen nåt år, till Spanien, Frankrike eller USA. Det skulle vara kul att kunna spanska eller franska flytande för det är språken jag läser. Jag skulle vilja jobba som entertainer eller något sånt inom turistbranschen, au pair eller bara plugga något där.

– Sen vill jag utbilda mig till reseledare, flygvärdinna, kurator, psykolog eller barnmorska. Det finns mycket jag skulle vilja bli.

– Jag cyklar eller går till skolan! Åker buss eller tåg till dansen. Men finns det någon som lever utan att skada miljön? Jag menar, vi skadar mijön så fort vi tvättar våra kläder och därmed har man ju skadat mijön och bidragit med onödliga kemikalier.

– Inte särskilt. Om jag äter något smarrigt blir det naturgodis, nötter eller choklad. Det är roligare att baka en kaka själv i stället. Laga mat tycker jag också är kul.

– Jag hoppas att jag är gift och att vi bor i Uppsala och väntar vårt första barn. Jag jobbar som kurator på en skola, men tidigare har jag varit reseledare i Spanien.

Annika Ågren