Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny bloggare: Dennis skriver om schlager

Hörni, nu börjar årets första melodifestivalvecka. Och vi är väldigt stolta att presentera vår egen schlagerbloggare: Dennis Alexis Hellström, en 29-årig sångare och bloggare från Sandviken.

Annons

Vad ska du göra?

– Jag tänker att jag ska blogga om melodifestivalen, jag har redan börjat. Sedan under själva sändningarna ska jag också blogga live från soffan.

Har du gjort det tidigare?

– Jag brukar alltid blogga och kommentera och dela ut omdömen. Men det här är första gången jag gör det för en tidning.

Hur ger du omdömen?

– Ja, det är ju lite olika hur folk gör men för mig är fokus alltid på musiken. Det är kul med kläder och show också, men musiken är det viktigaste för mig.

När började du gilla schlager?

– Det första minnet jag har av schlagerfestivalen var när Carola vann hela Eurovision 1991 med ”Fångad av en stormvind”. Jag var liten då. Jag har alltid gillat stora evenemang som går i många länder, det är mysigt och det känns som det skapar sammanhållning.

Vilken är din favoritschlager?

– Det finns så många. Jag har alltid varit ABBA-fan. Men sen är jag också ofta förtjust i låtar som inte vann, som Lili & Susies ”Okey, Okey!” från 1989 eller Lena PH:s ”Dansa i neon”. En annan av mina favoriter är Pay tv:s ”Refrain refrain” från 2005. Den kom typ sist men jag älskar dem ändå.

Är du en kalenderbitare?

– Lite kanske. Jag dras åt de lite udda bidragen och älskar 80-talsmusik, och min syrra och jag har båda alltid älskat melodifestivalen, så vi kan vara ganska nördiga. Vi kan höra en ny låt på radion och bara: ”Den här låter lite som den där låten från melodifestivalen 1986 du vet”.

Stefan Westrin