Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rättegång om dödad varg

Under tisdagen ska en expert vittna om snöskotern i fallet med Fansenvargen, skriver Helahalsingland.se.

Det uppmärksammade fallet med den dödade Fansenvargen tas upp i hovrätten på tisdagen. Under rättegången blir det förhör med en expert som har gjort en ny teknisk undersökning av den skoter som åklagaren anser har använts vid dödandet. Rätten ska dessutom lämna rättssalen för att titta på skotern.

Det var i februari år 2011 som vargen dödades på sjön Fansen i de södra delarna av Bollnäs kommun. Vargen jagades med snöskoter över sjön, blev påkörd flera gånger och slogs ihjäl med en träpåk. Två män från södra Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott, men nekade.

För ett år sedan dömde Hudiksvalls tingsrätt en 52-åring från Ovanåkers kommun för grovt jaktbrott till fängelse i ett år och nio månader. Den andra mannen friades. Någon på snöskoter deltog i dödandet, men rätten ansåg inte att det var bevisat att det var 43-åringen från Bollnäs kommun.

Nu vill den dömde frias eller åtminstone få ett lindrigare straff. Åklagaren vill istället att han döms till ett längre fängelsestraff. Hon vill också att den friade 43-åringen ska dömas för grovt jaktbrott. Rättegången ska pågå i två dagar.

Helahalsingland.se