Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tidning i Hedesunda

Fyra unga tjejer på Borgarskolan har börjat ge ut en annonstidning i Hedesunda och Österfärnebo. H-Öbladet kommer ut en gång i månaden fram till sommaren.

Tjejerna läser Handel- och administrationsprogrammet på Borgarskolan i Gävle. Som projektarbete har de bestämt sig för att ge ut Hedesunda-Österfärnebobladet.

– Vi ville nå ut till små orter, förklarar Lina Wängelin som sköter marknadsföringen.

Tidningen är ett gratis annonsblad som kommer en gång i månaden fram till sommaren. Två av tjejerna, Amanda Grankvist och Ida Ejekrans, bor i området. De berättar att det var svårt att få annonsörer till det första numret som kom i december.

– Men det har varit lättare efter att första numret kom ut, några har även ringt och sagt att de vill vara med, säger Amanda Grankvist.

Arbetet med tidningen tar mycket tid. Det som tar längst är att skriva ut de ungefär 2 000 exemplaren.

Efter att ha hört sig för bland olika tryckerier var tjejernas enda möjlighet att förhandla till sig ett bra pris med rektorn på Borgarskolan om att få använda skrivaren där. Men då kan de bara skriva ut tio sidor åt gången för att skrivaren inte ska överhettas.

Det roligaste med tidningen är att göra någonting gemensamt tycker de.

– Vi är alltid tillsammans när vi gör den, säger Emma Sjöberg.