Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny trio ska skapa ny stämning på Sofiedal

Sofiedalsskolan i Valbo får ny ledning efter nyår.
Sedan Pär Åkermark slutat blir Camilla Frykman rektor för hela skolan och får två biträdande rektorer till hjälp.
Trion vill ta fram styrkor och förmågor hos personal och elever snarare än att utgå från problemen.

Camilla Frykman har sedan tidigare basat för låg- och mellanstadiet. Vid sin sida får hon nu Katarina Jonsson och Magnus Wallinder.

Båda kommer att jobba deltid som biträdande rektorer och deltid som lärare.

Det har varit stormigt kring Sofiedalsskolan under hösten. I september ledde ett bråk mellan elever med utländsk bakgrund och ett gäng andra elever till en hätsk stämning och en flicka misshandlades. Rektorn JO-anmäldes av flickans mamma.Tillsammans med polisen och Svenska kyrkan tillsatte skolan en arbetsgrupp och bjöd in föräldrarna till ett möte om rasism.

I november meddelade rektorn för högstadiet Per Åkermark att han lämnar sin post och en dryg vecka senare höll SSU en antirasistisk manifestation.

Enligt Camilla Frykman pågår ett ”nära, vardagligt” arbete för att komma åt problemen.

– En elevförening mot rasism har startat, fritidsgården Soffan jobbar också med ett projekt och vi har planer på ett samarbete med Folkteatern, säger hon.

– Vi måste försöka jobba mer i positiv anda och inte grotta ner oss i det som inte är bra. Det blir en tankevända för oss, säger hon.

– Det kan handla om entreprenörskap, att arbeta utifrån elevernas styrkor. Det gäller även pedagoger och ledare, säger hon.