Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny triumf för Emil

Emil Bergkvist gjorde ny succé när Sverigeserien fortsatte i Askersund i lördags.

18-åringen från Torsåker vann klassen Elit B – och slutade dessutom på en andraplats totalt i Volvo Original.

Rejmes-svängen var årets sjunde deltävling i det rikstäckande mästerskapet för enhetsklassen Volvo Original. Nu hade Hoforsföraren Emil, som vanligt med Anders Banger från Arbrå i kartläsarstolen, en färsk B-licens på fickan (efter sina tre klassvinster under sommarens tävlande).

Och precis som tidigare knep Bergkvist/Banger en säker förstaplats. Efter de 4,5 milens körning – fem sträckor – skilde 18 sekunder till andraplacerade Alexander Cruse, Kil.

Emil utkämpade också en kamp med värmlänningen Arne Rådström, snabbast i Elit A, om totalsegern i Volvo Original. Här kunde den sistnämnde till slut dra det längsta strået, men det satt riktigt hårt åt – endast 1,4 sekunder.

– Jag tappade några sekunder på de båda korta publiksträckorna. I ”skogen” var jag snabbare än Arne, förklarar Emil.

Som självklart var nöjd med sitt framträdande.

– Det känns kul att visa att de tidigare framgångarna inte varit tillfälligheter. Nu är jag etablerad i toppen, fortsätter han.

Eftersom Emil hoppade in i Volvo Original cup mitt under säsongen har han ingen chans på någon framskjuten placering i det totala sammandraget. En målsättning är istället att bli A-förare innan årsskiftet. Då fordras ytterligare fyra klassegrar.

– Men det är till stor del en ekonomisk fråga. Det börjar bli lite skralt i kassan och jag skulle behöva lite hjälp inför höstens tävlande, avslutar Emil.

På plats i Askersund fanns också Oskar Sundell från Järbo, tävlande i trimmade tvåhjulsdrivna klassen (inte ingående i Volvo original cup). Tillsammans med kartläsande Johan Lingvall slutade Oskar femma i A-klassen.