Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya badhuset får grundbassäng för motionssim

Bassängen i nya badhuset

i Tierp ska göras grundare. Det blir 1,8 meter på det djupaste stället, vilket gör det helt omöjligt att bygga ett hopptorn.

Det har tidigare funnits ett hopptorn vid Aspenbadet i Tierp och därför har delar av bassängen ett djup på nästan fyra meter. Det skulle därför vara förhållandevis enkelt att bygga ett nytt hopptorn när Aspenbadet nu glasas in. Men i stället ska bassängen göras grundare, den nya bassängen blir som mest 1,8 meter djup.

– Jag har talat med svenska simförbundet och de har föreslagit de här förändringarna. För att det ska fungera bra med ett hopptorn krävs två separata bassänger och här är det bara en på 25 meter, säger Gunilla Ström som är ansvarig för badutredningen på Tierps kommun.

– Nej, det är inget äventyrsbad, det kommer framför allt att användas till motionssim och simskoleverksamhet, även om det visst kommer att finnas utrymme för lite lek och plask under vissa tidpunkter också, säger Gunilla Ström.

För dem som vill dyka hänvisar hon till att det finns ett hopptorn vid utomhusbassängen i Örbyhus som är öppen sommartid.