Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bud – jaktstoppet hävs

/

UPPDATERAD

Annons

Stoppet för den planerade vargjakten i Dalarna och Gävleborg har hävts av kammarrätten i Sundsvall. Därmed kan jakten på totalt 14 vargar i de två länen inledas på lördag.

Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på sammanlagt 46 vargar i fem län från den 2 januari överklagades i samtliga fall till respektive förvaltningsrätt. Det omedelbara resultatet blev att alla de tre inblandade förvaltningsrätterna bestämde att Naturvårdsverkets jaktbeslut skulle inhiberas, med följd att jakten inte kan starta.

Men besluten om inhibition överklagades i sin tur, och på tisdagen beslöt kammarrätten i Sundsvall att upphäva inhibitionen i Dalarna och Gävleborgs län.

Kammarrätten skriver i beslutet att de klagomål på jakten som framförts till förvaltningsrätten "inte anses ha en sådan tyngd att det framstår som sannolikt att det överklagade beslutet om licensjakt kommer att ändras".

Under onsdagen väntas kammarrätten i Göteborg säga sitt om den inhibition av jaktbesluten i Värmland och Örebro län som förvaltningsrätten i Karlstad beslutat om.

För det femte jaktlänet, Västmanland, tas motsvarande beslut av kammarrätten i Stockholm.

TT

Annons