Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya generationen utmanar den gamla

Gamla ”gubbar” ställs mot en ny generation rallyförare i Vinterpokalen.

Vem som är favorit kan diskuteras, men ett är i alla fall säkert:

Kampen kommer stå hård när rally-SM fortsätter i gästrikeskogarna!

Annons

17-faldige svenska mästaren Mats Jonsson har under flera decennier varit en självklar kandidat till totalsegrarna i SM. Den 55-årige värmlänningen, född i Edsvalla 1957, tillhör fortfarande de allra snabbaste förarna i landet och är regerande svensk mästare i Trimmat fyrhjulsdrivet.

Men Jonsson och de övriga i det etablerade gardet får numera se upp. En ny generation rallyförare stormar fram och i det gänget är Pontus Tidemand första utmanare, 21 fyllda, boende i Charlottenberg och tävlande för SMK Eda.

Ifjol tog Pontus SM-guld i klassen otrimmat fyrhjulsdrivet, medan Mats knep titeln bland de trimmade bilarna.

I år tampas duon i samma klass, Trimmat fyrhjulsdrivet. Och självklart står en hel del prestige på spel.

– Jag har en tydlig målsättning i Vinterpokalen och det är seger. Det blir attack från första sträckan till den sista i gästrikeskogarna, lovar Pontus Tidemand.

SM-premiären i Uppsala för tre veckor sedan bjöd på en kamp som hette duga. Förutom Tidemand och Jonsson var då även östgöten Pelle Sääw en utmanare till förstaplatsen.

– Jag ska försöka upprepa min körning från Uppsala. En ny pallplats i Vinterpokalen skulle så klart sitta fint, menar Sääw.

Tidemand drog den gången till slut det längsta strået med ynka 1,5 sekunds marginal till Sääw. Jonsson fick hålla tillgodo med tredjeplatsen efter att ha två sträckor från mål ha toppat i sammandraget med tre tiondelar(!)

Men kanske får alla i trion stryka på foten för Eddie Hörbing, Laxå, som rattar en av de mest potenta bilarna i Vinterpokalen, en Ford Focus WRC.

Senaste meriten är totalsegern i fjolårets epilog i SM, KMK-trofén i Katrineholm. Det kan mycket väl bli en ny segerpokal i Göransson Arena på lördag eftermiddag...