Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lokaler ska lyfta hissföretaget Cibes

Flytten från Järbo till Gävle är avklarad. I dag invigde hissföretaget Cibes Lift Group sin nyrustade fabrik i Ericssons gamla lokaler på Utmarksvägen.

– Vi blir mer effektiva när vi sammanför all tillverkning till ett ställe, säger vd Mats Engblom.

Hissföretaget Cibes Lift Group har huserat i Järbo sedan 1950-talet. I dag är de ett av Europas ledande företag när det gäller att bygga skruvdrivna plattformshissar, vars främsta fördel är att de är lättare att installera och kräver mindre yta än andra hisstyper.

Men i takt med att företaget expanderat har de också växt ur lokalerna i Järbo.

– De var fulla till bristningsgränsen, färklarar Cibes vd Mats Engblom.

Arbetet med att hitta nya lokaler i Gävle eller Sandviken ledde slutligen till att de flyttade in i Ericssons gamla lokaler på Utmarksvägen i Gävle.

Dessa har rustats till en toppmodern hissfabrik där all tillverkning ska rymmas under samma tak – och i dag invigdes den med pompa och ståt.

– Främsta syftet har varit att sammanföra och rationalisera. Här får vi en toppmodern monteringsfabrik, säger Mats Engblom.

Runt 120 personer kommer att jobba i den nya fabriken varav ungefär hälften är tjänstemän och hälften står för produktionen.

Mats Engbloms förhoppning är att Cibes nu ska kunna expandera ordentligt, bland annat i Asien och Mellanöstern där de redan börjat etablera sig.

Men produktionsökningen kommer inte nödvändigtvis att innebära några nya arbetstillfällen inom den närmaste framtiden.

– Vi är i behov av några nyckelkompetenser som vi kommer att rekrytera. Men en expandering kan till en början ske genom att vi rationaliserar arbetet. I nutid har vi inget stärre anställningsbehov men på längre sikt kan det säkert bli så, säger Mats Engblom.