Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya utbildningar till Gävle

Gävle Praktiska Gymnasium får utöka.
Skolinspektionen ger tillstånd att starta tre nya program.

Av de fem friskolegymnasier som ansökt om att få nyetablera sig eller utöka i Gävle till hösten har hittills en fått nej. Doctrina Gymnasiet nekas tillstånd, bland annat på grund av betalningsanmärkningar.

Tre har till dags dato fått ja. Det är John Bauergymnasiet, som utökar med ett It-inriktat teknikprogram och nya skolan MoveIT, som får starta en rad olika inriktningar.

Gävle Praktiska Gymnasium får nu också klartecken för varianter av hantverksprogrammet, hotell- och restaurangprogrammet samt barn- och fritidsprogrammet.

Skolinspektionen anser inte att konsekvenserna för gymnasieskolan som helhet i Gävle blir så negativa att det räcker för att säga nej.

De fyra besluten innebär att samtliga skolor utom en fått svar. Den som återstår är Lärande i Östergötland, som driver Hästgymnasiet. Skolan vill starta en variant av Naturbruksprogrammet med inriktningarna jordbruk, skogsvård, djurvård, trädgård, miljö och turism.