Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya visionen för Gävle innebär större barngrupper i förskolan

Sverigedemokraterna tar situationen i förskolan på allvar! Men för våra barn och allas vår framtid är det hög tid att även övriga partier gör det, i synnerhet det nya styret i Gävle, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

SD välkomnar satsningar på nya arbetskläder till all förskolepersonal, men vad hjälper nya kläder när situationen i förskolan är ohållbar. Vi sverigedemokrater vill se färre barn i befintliga barngrupper och därutöver anställa extra personal som kan avlasta pedagogerna.

Idag får våra barn långt ifrån den undervisning och trygghet de har rätt till och våra pedagoger beskriver en stressig arbetsmiljö, med personal som går på knäna, ständigt överhängande stress och svårigheter att hinna se alla barn i de stora barngrupperna.

Det nya styret har i detta läge valt att presentera en vision om att erbjuda alla barn i förskoleåldern rätt till 30 timmar/veckan på förskolan. En utökning från dagens 15 respektive 25 timmar per vecka för barn till föräldralediga eller arbetssökande. Vilket skulle innebära ännu större barngrupper.

Ett barn som får 15 timmar pedagogisk verksamhet av god kvalité i en lugn och trygg miljö har större behållning av förskolan, än ett barn som går 30 timmar per vecka i en högljudd och stressad barngrupp med utmattad personal.

Som utbildad förskollärare menar jag att det handlar om kvalitén, att barnen känner sig sedda och trygga samt erbjuds god pedagogisk verksamhet. Vissa barn behöver mer tid i förskolan av olika skäl, men dessa barn erbjuds redan idag utökad tid på förskolan då det bedöms vara det bästa för barnet.

Wanja Delén (SD), tillträdande kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel