Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hinder för bostäder på Läkeroltomten – Cloetta äger fortfarande en del av marken

Det visar sig att Gavlegårdarna inte äger all mark vid gamla Läkerolfabriken. Det kan ställa till problem för byggandet av de runt 600 lägenheter som planeras på området.

Annons

2014 köpte Gavlegårdarna Läkeroltomten i Gävle av godisföretaget Cloetta. 53 miljoner kronor fick man betala för 47 000 kvadratmeter mark.

Planen är att bygga 500-600 bostäder här, de flesta hyresrätter även om Gavlegårdarna också tänker att privata fastighetsbolag kan få köpa in sig på marken.

Men nu har det visat sig att Gavlegårdarna inte äger all den mark som behövs.

När Gavlegårdarna köpte området av Cloetta var det en del av fastigheten som det rådde oklara ägarförhållanden kring.

– Det stämmer. En liten bit mark från spårområdet mot Gavleån är det som varken vi eller säljaren Cloetta hade koll på, säger Lars Lennmalm som är vice vd för Gavlegårdarna.

Läs här: Följ med in i Läkerolfabrikens gamla lokaler

Vid närmare efterforskningar visade det sig att det ändå var Cloetta som ägde marken och det kommunala fastighetsbolaget har lämnat ett bud till dem om att få köpa loss även den här marken.

Men hittills har man inte lyckats komma överens.

– De har fått ett bud, som de tyckte var för lågt. Där står vi nu, säger Lars Lennmalm.

Han har ingen uppgift på hur stort det aktuella området är.

När Gavlegårdarna fick köpa Läkeroltomten 2014 föregicks köpet av förhandlingar i runt ett halvår.