Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt hopp för hotad fastighet

50-talshuset på Hantverkargatan 11 kan vara nära en räddning.

Nya spekulanten Per Winges på Hofors IT-service vill omvandla lägenheterna i huset till bostadsrätter.

Arbetarbladet har vid flertalet tillfällen berättat om 50-talshuset på Hantverkargatan 11 i Hofors. I december beslutade politikerna, mot tjänstemännens vilja, att huset får rivas.

Sista hoppet för fastigheten är en försäljning. Och i dagsläget finns åtminstone två potentiella köpare, berättar Christian Rickardsson, vd för Hoforshus.

En av dem är Per Winges, som i dag äger och driver Hofors IT-service på Faluvägen. Men fastigheten där han håller till i dag har precis köpts av en privatperson och snart står han utan hyreskontrakt.

– Huset på Hantverkargatan vore perfekt för mig. Jag kan ha min bostad nära min verksamhet och dessutom mycket centralt, säger han.

Per Winges skulle i sådana fall vilja omvandla hyresrätterna till insatslägenheterna.

Lokalerna på bottenvåningen skulle då ägas och hyras ut av en bostadsrättsförening.

– Jag har hört mig för och vet att det finns ett intresse hos de boende i huset för detta, säger han.

På Hoforshus har man nu tagit beslutet att lägga ut huset till försäljning via mäklare. Intressenter kommer att få lägga anbud på fastigheten.

– Så har vi gjort med fastigheter på flera platser i kommunen. Eftersom det finns flera spekulanter får de tävla om högsta bud, dock med förbehåll att styrelsen godkänner köpet, säger Christian Rickardsson.

Då verkar det som att huset klarar sig undan rivning i alla fall?

– Nja, det är din tolkning. Får vi alldeles för dåligt betalt, bara någon krona eller så, så river vi hellre. Annars för köparen en för stor konkurrensfördel.