Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt kapitel för Gävleaktuella Jöback

När den pågående julturnén, som landar i Gävle i kväll, är över väntar nya äventyr för Peter Jöback. Strax efter årsskiftet flyttar han till New York. Målet är en internationell musikalkarriär.

Peter Jöback har redan skaffat en lägenhet i New York och planerar att gå på auditions för olika musikaler. I januari går flyttlasset till "The big apple".

– Jag har köpt mig en lägenhet i Greenwich Village. Det är ett försök att komma bort från allt det trygga och välkända, och få uppleva något nytt. Jag njuter av att bara sitta på ett kafé och se människor gå förbi, berättar han.

Han förklarar flytten med att han tidigare varit ganska dålig på att ta hand om sig själv, och kanske framförallt lyssna på sig själv och sin kropp.

– Semester var ett främmande ord för mig. Jag bara jobbade och tackade ja till alla fantastiska erbjudanden som kändes allt för viktiga för att hoppa över. I dag har jag en större balans i mitt liv. Det är viktigt att ha ett privatliv också, inte bara en karriär, säger Peter Jöback.

Men innan det är dags att pröva vingarna i USA ska han förstås fira jul hemma i Sverige.

– Det blir helt underbart. Då rycker jag ur telefonsladden och njuter ett par dagar med familjen, det ska bli härligt.

Men innan dess sjunger han alltså julsånger så det står härliga till i Läkerol arena i kväll.