Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt korttidsboende för barn sågas

Bara åtta månader efter invigningen får nu Vallbackens korttidsboende för funktionshindrade barn allvarlig kritik från föräldrahåll. Flera familjer tycker att miljön är så stökig och otrygg att de valt att ta sina barn därifrån.

Personal och ansvariga politiker var mycket entusiastiska när Vallbacken invigdes på gamla Eiragården. Men enligt tio föräldrapar som framfört sina synpunkter till kommunen och länsstyrelsen blev det en förändring till det sämre. De blev inte heller tillfrågade om sammanslagningen i förväg.

Föräldrarna skriver att lokalerna inte var handikappanpassade.

Miljön var stökig med en stor personalstyrka där alla förväntades jobba med samtliga barn. Några individuella planer för barnen fanns inte fast det är en rättighet som barnen har.

De tio föräldraparen anser att korttidsboendet inte längre är en avlastning för familjerna samt en möjlighet till miljöombyte och rekreation,

”Den har i flera månader i stället gett oss ångest”, skriver de,

Flera av familjerna uppger att de tagit hem sina barn från Vallbacken för att de inte känt sig trygga medan andra av samma skäl valt att inte utnyttja sina rättigheter att få avlastning.