Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt samarbete ska lyfta SAIK:s ekonomi

(Ny version med intervjuer) SAIK är på väg att bli av med elitlicensen.

Men nu kliver kapitalåtervinningsföretaget Lindfalken in med en okänd summa och räddar kvar klubben i elitserien.

– Det var både oväntat och oerhört värdefullt för oss, säger Lars-Olof Skoog, ordförande i SAIK.
SAIK:s ekonomi har under de senaste åren varit mycket pressad. Svenska bandyförbundet har krävt att klubben ska visa plussiffror – annars skulle elitlicensen vara i fara.
Trots att säsongen har varit positiv rent sportsligt har man inte lyckats att vända på skutan när det gäller den ekonomiska delen. Publiksiffrorna har sviktat och att klubben har haft fem lag i olika SM-slutspel har kostat mycket pengar.
Man har helt enkelt inte kunnat ro i hamn ett positivt resultat. Därför har nu det lokala företaget Lindfalken och SAIK kommit överens om ett samarbete. Den första delen i samarbetet går ut på att Lindfalken kommer att gå in med en okänd summa som skall rädda kvar klubben i elitserien.
Lars-Olof Skoog hade förra veckan ett möte med bandyförbundets ekonominämnd där han fick klart för sig vad dem kommer att kräva av bandyföreningarna nästa säsong.
Hur mycket samarbetspartnern kommer att bidra med vill inte klubben avslöja. Men det handlar inte om något miljonbelopp.
– Jag väntar med det beskedet. Men det initiala tillskottet vi nu har fått kommer enligt min mening att räcka för att vi ska få ett positivt besked av bandyförbundet i morgon.
Kontakten mellan parterna och det stundande samarbetet började för en vecka sedan.
– Jag har haft kontakt med Lars-Olof i tidigare ärenden. Men nu när jag insåg hur dåligt ställt det var för föreningen och att man riskerar att bli av med elitlicensen ringde jag Lars-Olof och vi diskuterade framtiden. Vii kom ganska snabbt överens om att starta ett samarbete, säger Jonas Klang, VD för Lindfalken.
Men det väntar fortfarande ett mycket hårt arbete av föreningen för att man i framtiden ska få en ekonomi som genererar positiva resultat.
– Vi måste hålla i våra kostnader, vi måste skapa fler intäktsben och framför allt så måste vi få hit publiken till matcherna, där har vi kanske det största problemet.
Tanken med samarbetet är inte bara att man på kort sikt löser SAIK:s problem. Man vill även samarbeta över en längre tid, där är tanken att SAIK med sitt kontaktnät ska generar nya kunder till Lindfalken.
• Hur påverkas den sportsliga biten?
– Det finns spelare som väntar på besked om vi får spela kvar i elitserien eller inte. Vi hoppas att det här ska betyda att de får ett klart besked på den punkten
– De som ska få ihop laget till nästa säsong kommer att ha lika stor penning som dom har haft i den här säsongen.
Sporten kan också avslöja att måndagens besked kommer att innebära att Magnus Muhrén presenteras som ny spelare i klubben inom kort. Den förre SAIK-legendaren har flyttat hem till Sandviken efter tre säsonger i Gais.