Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ocean Gala-företaget anmäler kommunen: "De sysslar med hot och trakasserier"

Bolaget Floating Accomodations som hyrt in asylfartyget Ocean Gala har polisanmält Härnösands kommun. I anmälan riktas allvarliga anklagelser mot kommunen.

Floating Accomodations anser att Härnösands kommun har drivit kampanj mot asylfartyget genom falska anklagelser. Företaget skriver i sin anmälan att kommunen bedrivit ett korståg mot företaget för att hindra deras verksamhet.

Det är allvarlig kritik som kritik riktas mot Härnösands kommun:

”Den egentliga lagbrytaren är kommunen som sysslar med maktövergrepp, hot, användning av myndighetskontakter och trakasserier som man annars bara ser i gamla gangsterfilmer”, skriver företaget i sin anmälan.

Läs mer: Nu kommer räkningen från Ocean Gala

Företaget Floating Accommodations gör också anmälan till Justitieombudsmannen, JO, och Europeiska ombudsmannen som granskar konkurrensfrågor.

Polisanmälan är mottagen av polisen i Härnösand. Polisen utreder sedan tidigare en anmälan från länsstyrelsen mot hamnägaren om misstänkt miljöbrott.

Privatpersoner har också gjort en anmälan till polisen efter misstankar om att en slambil tömt avfall i närområdet vid Utansjö hamn.