Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och så blev musikspelen ännu hetare...

Vi har antagligen bara sett toppen av isberget. För ”Guitar Hero: Metallica” lär sparka in dörrarna fullständigt för bandexklusiva musikspelssamlingar.

Annons

Jag förstod aldrig riktigt varför Neversoft valde Aerosmith som föremål för det första bandexklusiva ”Guitar Hero”-spelet.

De ärrade rockrävarna från Boston kändes knappast som det mest självklara valet för den ”Guitar Hero”-törstande publiken.

Kanske var det kostnadseffektivt att testa med ett band som inte befann sig på den absoluta toppen. Kanske fick man testa sig fram ostört. Jag vet inte.

En sak är i alla fall säker. Det blir knappast mer klockrent än ”Guitar Hero: Metallica”.

Bandet har fortfarande en gigantisk, fanatisk fanskara med ett åldersspann som spänner över generationer.

Dessutom har bandet själva varit involverade i projektet vilket märks på detaljrikedomen i allt från animationer till det matiga extramaterialet.

På många sätt är det den ultimata produkten för ett rockfan. Du får musiken, du får en chans att ”spela” med dina hjältar. Det finns massor av coolt videomaterial och trivia.

Och Metallica-spelet var ju en succé redan på ritbordet. Nu är det bara för Activision Blizzard att börja räkna pengar.

Och det är antagligen bara början på en störtflod av bandspel. Van Halen-spelet är redan under produktion. Nu väntar vi förstås på att det kommer ett med Iron Maiden, Black Sabbath och Led Zeppelin.

I höst släpper konkurrenten ”Rock Band” ett spel med The Beatles och då sparar man inte på krutet.

Man har redan utannonserat Rickenbacker-kopior, Höfnerbasar och naturligtvis ett digitalt Ludwigtrumset. Och gissa om världens The Beatles-nördar har börjat lägga undan pengar för ett komplett kit.

Och med Beatles-spelet så lär fenomenet bli ännu större då föräldragenerationen och mor- och farföräldrarna ska köpa en konsol för att kunna vara med och leka.

Lars Ulrich må ha klagat över att han var tvungen att trä på en motion capture-dräkt för att spela in rörelserna till ”Guitar Hero Metallica”. Men han lär snart skratta sig hes på väg till banken.

Och resten av världens alla rockstjärnor kommer snart att stå i kö för att få klämma in sig i de där osexiga dykardräkterna, var så säker.

Mer läsning

Annons