Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ockelbo vann nyckelmatch inför jublande hemmapublik – har chans till kval

Ockelbo vann på lördagskvällen den viktiga hemmamatchen mot Järfälla i division 2 herrar med 83-69, inför en fantastisk storpublik inklusive den stolta klubbens grundare Zoltan Horvath.

Annons

Laget startade i ett väldigt högt tempo. Man spelade inspirerat, sprang och släppte bollen till varandra, vilket resulterade i många enkla poäng.

Men trots att man gjorde hela 28 poäng i den första quartern så lyckades man inte skaka av sig Järfälla, som höll sig kvar i matchen via många trepoängare.

Just försvarsspelet på Järfällas trepoängare var något Ockelbo hade problem med hela matchen. Dessa skapades ofta på grund av att Ockelbo hade en sämre dag i att lyckas hålla penetrerande spelare framför sig, utan tvingades rotera och Järfälla kunde hitta öppna skyttar.

Matchbilden som skapades i den första quartern höll sig matchen ut; Ockelbo sprang och Järfälla satte trepoängare.

Men Ockelbos tempo var det som var avgörande och Järfälla var aldrig närmare än tio poäng, vilket gjorde att segern aldrig kändes hotad.

Segern innebär att Ockelbo har en stor chans att säkra en andraplats, vilket då gör att man får kvala till Basketettan.

Men laget måste göra jobbet dom fyra matcher som är kvar av serien. Dels för att faktiskt säkra kvalplatsen, men också för att gå in i kvalet med bra form och momentum.

Poängplockare: Edvin Jonsson 15, Olle Mellström 13, Filip Unger 13, Max Sundberg 11, Alexander Olsson 10, Max Lundström 9, Oskar Linder 6, Rasmus Frisegård 4, Erik Persson 2.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel