Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 000 till järnvägsfest

/
  • Det går som på räls. Med ett extra bidrag från Gästrikefonden kommer museijärnvägen Jädraås- Tallås järnväg 50-års jubileum att kunna firas riktigt ordentligt i sommar.Foto: Gustav Gräll

Ett 50-årigt födelsedagsbarn ska firas ordentligt i sommar.

Med en tidig födelsedagspresent på 100 000 kronor kan museijärnvägen Jädraås-Tallås järnväg tjuvstarta sitt 50-års jubileum.

Annons

– Det här blev som grädde på moset, säger Rikard Johansson, huvudansvarig för jubileet.

Från ett befarat slut för järnvägen, till en hejdundrande fest och en ljusare framtid. Turerna kring museijärnvägen i Jädraås har varit många under året. Men om största delen av 2010 kantats av osäkerhet så avslutas i alla fall året desto säkrare. Tack vare en för tidig födelsedagspresent från Gästrikefonden får museisällskapet Jädraås-Tallås Järnväg, JTJ, 100 000 kronor till firandet av järnvägens 50 år.

– Vi är så otroligt tacksamma. Nu kan vi visa upp en kavalkad av vagnar och lok inför jubileet, säger Rikard Johansson, huvudansvarig.

Pengarna kommer i huvudsak att gå till att rusta upp ett antal vagnar inför jubileet och att färdigställa en bok om järnvägsföreningen som bildades 1961.

– Pengarna bidrar ju till att verksamheten i stort blir bättre, säger Rikard Johansson.

23 juni drar den stora festen i gång i Jädraås och pågår till 24 juli.

Mer läsning

Annons