Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 jobb räddades på Lingweld i Lingbo

17 anställda erbjuds fast anställning och två erbjuds projektanställningar, när de nya ägarna tar över Lingweld. Det blev klart efter måndagens förhandlingar.
– De flesta ser positivt på att vi har räddat något i konkursen, säger Johnny Storrönning, platschef och verksamhetsansvarig.

Annons

I dag tog de nya ägarna över Lingweld efter konkursen tidigare i sommar.

Det blir företaget RM Legotjänst, med säte i Åkersberga, som tar över verksamheten. Företagets ägare, Karan Malhotra, blir ny vd.

Har förhandlat

Under måndagen har den nya ledningen förhandlat med en av de största kunderna.

Efter att ha säkerställt en volym hos dem också fortsättningsvis, har man anpassat kostymen efter den.

– Vi har erbjudit 17 personer fast anställning och två personer tidsbegränsade projektanställningar som kanske kan bli fasta så småningom, säger Johnny Storrönning.

Däremot äger man inte maskinerna. Konkursförvaltaren Erik Hovstadius hittade nämligen en ovanlig lösning där ett företag tar över och driver verksamheten och en annan köpare investerar i maskinerna för att sedan hyra ut dem till företaget.

Och det var förvaltningsaktiebolaget Tre J, där Lingwelds moderbolag Nisabs vd Roger Nämerfors sitter som ledamot, som lade det högsta budet på maskinerna.

– Om det går riktigt bra kan vi köpa tillbaka maskinerna från den som äger dem. Tanken är ju att vi ska öka, få nya kunder och växa i kostymen igen, säger Storrönning.

Det var i början av juli som Lingweld försattes i konkurs på egen begäran.

Mer läsning

Annons