Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 miljoner till rust av Perslundaskolan

Kommunstyrelsen vill lägga 20 miljoner på att rusta Perslundaskolan under de kommande åren. Man har också utökat sin investeringsnivå med det dubbla för att kunna genomföra rusten utan att låna pengar.

Annons

I måndags tog kommunstyrelsen beslut om sin långsiktiga investeringsplan inför 2009-2015. Och där finns en rust av Perslundaskolan med i beräkningarna. Man räknar med att 500 000 ska gå till arbetet under 2009, för att sedan under två år i rad lägga 10 miljoner på Perslundaskolan.

Men kommunen vill inte låna pengar till att rusta Perslunda. I stället har man valt att utöka investeringsnivån och fastställa den till 10 miljoner kronor per år.

– Historiskt har investeringsnivån i Ockelbo varit otroligt låg, omkring 4-6 miljoner. Det förstår ju vem som helst att det inte är mycket pengar, säger kommunalråd Magnus Jonsson (S).

Det första året ska ägnas åt att planera inför rusten, avgöra vad som måste göras – och hur man ska göra med eleverna medan skolan byggs om. Perslundaskolan har varit i behov av en rust under många år och det är ett omfattande arbete som måste göras.

– Taket och ventilationen är bra, men annars är det mycket som måste bytas ut, konstaterar Jonsson.

Kommunfullmäktige ska ta beslut om investeringsplanen vid sitt första sammanträde för året, i mars.

Mer läsning

Annons