Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åringen berättade i tv

/

I går kväll gav den kidnappade 31-åringen sin bild av det inträffade i TV 3:s ”Efterlyst”. Polisen gick samtidigt ut och efterlyste ögonvittnen till kidnappningshistorien – eller tips om den husvagn eller barack som 31-åringen fördes till. Men professor Leif GW Persson var tveksam till historien.

– Det finns en rimlig chans att det handlar om något helt annat än det som beskrivits.

Annons

I bakgrunden till den dramatisering av händelsen som tv-teamet spelat in hördes 31-åringen själv berätta om kidnappningsdramat och den tortyr han utsattes för.

– Jag fick först tejp för ögonen, silvertejp kan jag tänka mig, för ögonen och för munnen och så fick jag höra att nu skulle jag få betala din jävel typ, berättade 31-åringen.

Polisens förundersökningsledare Leif Andersson medverkade också i programmet och uppmanade vittnen att höra av sig. Framför allt vill man veta mera om bilen 31-åringen fördes bort i, och platsen han fördes till.

Kriminologen och professorn Leif GW Persson förhöll sig mer tveksam till historien och sade sig ha ”väldigt svårt att tro” att beskrivningen av händelsen är helt och hållet riktig.

– Statistiskt finns det en rimlig chans att det handlar om något helt annat än det som beskrivits. Vi får ganska ofta in sådana här fall till polisen och en ganska stor andel har inte inträffat. En annan stor andel handlar om något helt annat än det som påstås och är av mer frivillig karaktär.

Enligt de uppgifter 31-åringen lämnat till polisen tvingades han in i en stor bil, eventuellt en van, av flera personer och åkte därefter i cirka 30 minuter till en barack eller husvagn. Där säger han att han utsattes både för slag mot kroppen och att han fick elstötar. Inte någon gång under tiden kunde han se var han var eller vilka som gjorde detta mot honom. Han kände inte heller igen rösterna.

– Alltså det gjorde fruktansvärt ont, obeskrivlig smärta. Jag kunde liksom inte ligga rakt längre när jag fick de där stötarna, berättade han i går i ”Efterlyst”.

Vid 02.30-tiden på måndagsmorgonen dumpades 31-åringen en bit utanför centrala Ockelbo. Han var då bakbunden, hade tejp över ögonen och munnen och var nästan naken, frånsett kalsonger och strumpor.

När programmet avslutades i går kväll uppgav man att det kommit in en del tips som kan föra utredningen vidare. Vad de tipsen handlade om framgick inte. Josefin Nygren

Mer läsning

Annons