Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är nyfikna på prinsessan Victorias svärföräldrar

/
  • Olle Westling har tillsammans med sin hustru gått från vanlig tvåbarnsfar till att bli rikskändis, och en av de mest eftertraktade föräldrarna i Sverige just nu.

Pappa Olle har varit äldreomsorgschef i Sandviken, mamma Eva har jobbat på posten. Nu är de rikskändisar efter att sonen Daniel Westling blivit känd som kronprinsessans fästman.

Annons

Olle och Eva Westling bor i Ockelbo sedan många år tillbaka. Hit flyttade de för att Olle Westling fått jobb som socialchef. Han gick så småningom vidare till andra chefsposter i andra kommuner: först socialchef i Hofors, därefter kommundelschef i Sandviken och slutligen äldreomsorgschef i Sandviken.

I december förra året gick han i pension, 64 år gammal. Eva, också 64, hade då redan varit pensionär under en tid.

Olle har ett stort motorintresse – ett intresse som han delar med sonen. Han har också en bakgrund som amatörskådespelare.

Mamma Eva har haft en lite mer anonym tillvaro utan offentliga uppdrag. Hon arbetade under många år på posten och pendlade både till Gävle och Uppsala.

Trots att paret båda haft sina arbeten på annan ort har de valt att stanna kvar i Ockelbo, något som ska bero på att de vill låta de utflugna barnen ha kvar sitt hem att komma till. Westlings är en sammansvetsad familj som umgås mycket.

Sedan Daniels förhållande med kronprinsessan blev känt har många försökt få en intervju med hans föräldrar. Hittills är det ingen som har lyckats och sedan förlovningen blev känd har föräldrarna hållit sig undan offentlighetens ljus.

Enligt Annika Sönnerberg, informationssekreterare på hovet, är det många som hör av sig också till hovet för att få kontakt med Westlings.

– Vi vet inte ännu hur vi ska göra när man kontaktar oss för en intervju med dem. Det jag kan säga är att vi ska undersöka hur vi ska gå tillväga med det. Det är en av väldigt många frågor vi ska försöka lösa.

Annons