Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åmot vill satsa på storskalig vedförsäljning

/

Små vedsäckar – där själva förpackningen också går att elda upp. Det kanske blir framtidens melodi i Åmot. Nu har den ekonomiska föreningen fått bidrag för att utreda om det är något man kan tjäna pengar på.
– Kanske kan vi skapa arbetstillfällen genom det, säger projektledaren Hasse Bergqvist.

Annons

I Åmot har man alltid sysslat med skogsbruk och nu tror Åmots ekonomiska förening att erfarenheterna kan leda till nya arbetstillfällen. Man har precis fått bidrag från Leader Gästrikebygden för att göra en förstudie kring möjligheten att sälja ved.

– Redan i dag kapar vi, klyver och säljer ved i vagnslaster till Åmotsborna. Det vill vi vidareutveckla, säger Hasse Bergqvist.

Föreningen konstaterar att all utrustning för att fälla skog, dra fram, kapa och klyva redan finns i Åmot. Nu vill man se om det går att producera och sälja ved mera storskaligt. Föreningen vill också undersöka hur man kan konkurrera med de produkter, framför allt nätkassar med ved, som redan i dag finns på marknaden.

– Kanske kan man vidareutveckla själva förpackningarna till något som man kan elda upp på slutet. Tanken är att vi ska kunna sälja inte bara här i Åmot utan också i storstäderna, till exempel.

Åmots ekonomiska förening ansökte om bidrag på 40 920 kronor från Leader Gästrikebygden för projektet.

Mer läsning

Annons