Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åmotförening årets kooperativ

/
  • Glada pristagare. Från vänster: Ulf Karlsson och Ingrid Engelkbrekts, Coompanion, Margareta Lindblad v ordförande ÅMEK, Hillevi Brink ledamot i ÅMEK, Sture Norgren, kassör i ÅMEK, Kia Temmes, ledamot i ÅMEK och Åke Lamm, ordförande i ÅMEK, firar att de får pris för årets kooperativ i Gävleborg 2011.

Åmotsbygdens ekonomiska förening har på tre år säkrat servicen i byn och samtidigt skapat arbetstillfällen.

I går utsågs föreningen till årets kooperativ i Gävleborg och tilldelades 10 000 kronor för sitt arbete.

Annons

– Vi hade ingen aning. När du ringde trodde jag att du ville sälja något till oss för tio tusen kronor, skrattar styrelseledamoten Kia Temmes när Ulf Karlsson och Ingrid Engelbrekts från Coompanion i går överlämnade en check på 10 000 kronor samt blommor och diplom.

Coompanion, kooperativ utveckling Gävleborg, är en ekonomisk förening där länets kommuner, landstinget och kooperativa företag finns med som medlemmar och lokala finansiärer.

Varje år delar man ut pris till årets kooperativ och i år gick utmärkelsen till Åmotsbygdens ekonomiska förening (ÅMEK).

– Ni är ett gott exempel på hur man kan utveckla byarna. Ni arbetar på ett imponerande sätt för att bevara service i byn, och ni har dessutom lyckats skapa arbetstillfällen, berömde Ulf Karlsson från Coompanion.

– Jätteroligt, konstaterar ordföranden Åke Lamm och berättar att pengarna ska gå till något slags firande.

Sedan ÅMEK startade för drygt tre år sedan har man utfört allt från snickerier, matlagningen i skolan, städning och yttre skötsel.

– Vi fixar det, vi försöker hjälpa till med all service som efterfrågas och har vi inte kompetensen redan, då hyr vi in den, säger vice ordförande Margareta Lindblom.

Mer läsning

Annons