Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu mer kritiskt för Ockelbos ekonomi

Bara för några veckor sedan rapporterade Ockelbo kommun om underskott i flera nämnder. Nu har det förvärrats och man går ytterligare 1,4 miljoner bakåt.

– Vi är snubblande nära på sista raden, säger kommunalråd Magnus Jonsson (s).

Annons

Det handlar först och främst om socialnämnden som har gått ytterligare en miljon back under den senaste månaden. Anledningen är att man haft ökade utgifter inom LSS, hemtjänsten och framför allt när det gäller försörjningsstöd.

Och Perslundaskolan, som också sedan tidigare redovisat ett minus, har gått ännu mera minus. Sammanlagt kostar skolan nu 1,2 miljoner mer än budget, till stor del på grund av överbemanning.

När kommunen redovisade det senaste delårsbokslutet i början av september räknade man med att, trots nämndernas underskott, kunna klara av ett plusresultat. Men nu när nämnderna fortsätter förlora pengar och fyra månader återstår av året växer oron för att inte ska klara av ekonomin i år.

– Vi är snubblande nära på sista raden nu. Men med lite tur och lite skicklighet kommer vi på ett plus minus noll-resultat. Och det är ju ändå gott, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons