Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Äntligen får vi prata politik"

/

– Äntligen får vi prata politik, säger Magnus Jonsson, från Ockelbo, ett av två kommunalråd från Gästrikland som i helgen deltog i Socialdemokraternas förtroenderåd i Stockholm.

Annons

– De senaste månaderna har vår politik inte varit så tydlig, det har varit mer fokus på Håkan Juholt, och jag är så trött på pratet kring personer så därför är jag tacksam att vi nu äntligen har diskuterat politik.

Men vad menar ni med beslutet "att vid sidan av befintligt mål för offentligfinansiellt sparande se över möjligheten att utarbeta ett mål för de statliga investeringarna i reala tillgångar"?
– Ska jag översätta? Vi har högre mål för Sverige, nya mål för utvecklingen av den kunskapsbaserade ekonomi. Vi har satt ned spaden men lyfter också blicken, och har dels diskuterat en del infrastruktursatsningar för att nå målet med full sysselsättning, alltså bygga broar och vägar istället för skattesänkningar, säger Magnus Jonsson.
Satsningarna som dryftats är en utbyggnad av tunnelbanan i Stockholm, en höghastighetsbana mellan Stockholm och Linköping, Norrbotniabanan och en ny Öresundsförbindelse. Men också att satsa på skolan istället för på sänkt krogmoms.

Är det inte bättre att formulera sig mer begripligt, om ni nu vill nå ut med en tydligare politik?
– Naturligtvis är det viktigt att formulera sig så tydligt som möjligt, säger Magnus Jonsson, men menar att beslutet ska ses som en helhet och som ett avstamp inför partikongressen 2013.

Ombud för Gävleborgs län på förtroenderådet var även Monica Jacobsson, Sandviken, Kenth Pudas, Söderhamn och Sven-Åke Thoresen, Hudiksvall.

Mer läsning

Annons