Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första kalvar födda

/
  • Älgkon Moa fick de två älgkalvarna Molina och Moses i fredags. Det väntas fler kalvar i Älgparken i Mo - älgkorna Victoria och Molly väntas nedkomma senare i år.
  • Älgkalvarna Moses och Molina föddes i fredags i Älgparken i Mo. De är årets första kalvar i Älgparken.

Årets första älgkalvar har fötts i Älgparken i Mo. Älgkon Moa har fått Moses och Molina. Ägaren Lars Arkesjö tycker att det är synd att inte Daniel och Victoria hinner stanna till i Älgparken under sitt besök.

Annons

– Tänk att få visa dem de nyfödda kalvarna - det hade varit roligt, säger han.

Älgparken ligger i Mo norr om Ockelbo och har hållit öppet för besökare sedan år 2006. Parken är handikappanpassad så att personer med rullstol och rullator ska kunna besöka den. Just nu finns det tio älgar i parken. I fredags kom de nyaste tillskotten, kalvarna Moses och Molina.

– Vi väntar på att fler älgkor ska få kalvar. Under maj eller i början på juni hoppas vi att älgkorna Victoria och Molly ska nedkomma med kalvar, säger Lars Arkesjö.

Han hade gärna sett att Victoria och Daniel hade kommit till Älgparken under sitt besök I Ockelbo.

– Det är synd att inte tiden räcker till. De är välkomna hit vid ett annat tillfälle. Daniel och Victoria har varit här en gång privat - under år 2006, säger Lars Arkesjö.

I hägnet där älgkon Moa går heter alla älgarna något som börjar på "Mo", för att Älgparken ligger i Mo. När Arbetarbladet är där döper Lars Arkesjö Moas två nyfödda kalvar, en kille och en tjej.

– Jag har funderat på att ge dem namnen Molina och Moses, de namnen tycker jag passar bra, säger han.

Mer läsning

Annons