Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal mot mannen som ”lånade” hundvalpen

En 25-årig man från Uppsala lånade hem en hundvalp på prov från en familj i Ockelbo. När familjen ville ha tillbaka hunden, en liten papillon, visade det sig att han hade sålt den vidare. Nu åtalas mannen för bedrägeri, alternativt olovligt förfogande.

Annons

En familj i Ockelbo hade fått papillonvalpar och en hantverkare som just då arbetade hos familjen fattade tycke för en av de fyra hundarna.

Hantverkaren, en 25-åring från Uppsala, fick låna hem hunden på prov för att bestämma sig för om han ville köpa hunden. Men sedan försvann han spårlöst, utan att betala för hunden, och gick inte heller att nå på den adress han uppgivit till familjen.

Stölden polisanmäldes och efter en tid kunde man hitta papillonvalpen – 18 mil längre norrut i Söderhamn, dit 25-åringen hade sålt den vidare. Nu har åklagare Thomas Sandström bestämt sig för att väcka åtal mot 25-åringen, och mot den 29-åring som köpte hunden.

– Jag kommer att lämna in det under eftermiddagen eller i morgon (onsdag), säger Sandström.

25-åringen åtalas för bedrägeri eller olovligt förfogande. Den 29-årige man som köpte hunden av mannen åtalas i sin tur för häleri, alternativt häleriförseelse.

Papillonvalpen har tills vidare tagits i beslag av polisen.

Annons