Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta personer vill bli ny vd för Ockelbogårdar

/
  • snart pensionär. Nuvarande vd:n för Ockelbogårdar, Bo Lindblad, går i pension senare i år. Åtta personer har sökt tjänsten. 25 maj hoppas man kunna presentera ett förslag på ny vd.

Åtta personer har sökt tjänsten som ny vd för Ockelbogårdar. Nuvarande vd:n Bo Lindblad går i pension senare i år.

– Det ser positivt ut. Vi har fått in flera bra ansökningar, säger Bertil Andersson (S) ordförande i Ockelbogårdars styrelse.

Annons

Bo Lindblad är både vd för Ockelbogårdar och teknisk chef i Ockelbo kommun. Efter 30 juni delas tjänsten upp i två och i den nya tjänsten som vd för Ockelbogårdar kommer ansvaret för Ockelbogårdars fastighetsförvaltning att ingå. Den delen sköts nu av Pamela Warren som både är fastighetschef för Ockelbogårdar och Ockelbo kommun.

Färdigt förslag 25 maj

– På Ockelbogårdars årsmöte 18 maj kommer vi att diskutera det förslag till ny vd som vi i styrelsen prioriterar. Förhoppningen är att det sedan på styrelsemötet 25 maj ska finnas ett färdigt förslag att presentera och att den nya styrelsen då kan ta ställning till det, säger Bertil Andersson.

Åtta sökande

Åtta personer har sökt jobbet som ny vd för Ockelbogårdar. En av dem är Cristina Andersson som tidigare har varit teknisk chef i Sandviken kommun och även jobbat som affärsområdeschef för lokaler inom Sandvikenhus.

Rolf Ekström från Torsåker som är egenföretagare inom mäklarbranschen har också sökt tjänsten. Sture Wahlström som jobbar som bygg- och fastighetschef på Ovako Hellefors är en av dem som har sökt jobbet. Anders Engberg som jobbat som servicemarknadschef för Toyota i Gävle har sökt tjänsten.

Från Stockholm och Sundsvall

Andreas Johansson som arbetar som teknisk fastighetsförvaltare på ISS Facility Services i Gävle är en av dem som har sökt jobbet.

En annan av de sökande är Agnetha Sköld Beijner som har en förvaltartjänst på AB Familjebostäder i Stockholm. Anders Sjöholm som är fastighetsförvaltare för Jernhusen AB i Sundsvall har sökt jobbet. En person har skickat in en ansökan utan att uppge sitt namn, den har i stället bara angett en mejladress.

– Tanken är att den nya vd:n ska börja så fort som möjligt, säger Bertil Andersson.

Mer läsning

Annons