Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bajamajorna är deras sommarjobb

/
  • BAJAMAJAEXPERTER. Johanna och Julia Ståhlberg sommarjobbar med att städa bajamajor

Man skulle kunna säga att Johanna och Julia Ståhlberg har det skitigaste sommarjobbet av alla: de åker runt och rengör bajamajor. Men själva tycker de att många har fördomar om deras jobb. – Ibland tar vi med oss kompisar för att visa dem hur det egentligen är, säger Johanna.

Annons

Johanna och Julia Ståhlbergs föräldrar driver ett företag som hyr ut bajamajor till olika festivaler och sommararrangemang runt om i landet. Och sedan många år tillbaka har det inneburit stora möjligheter till sommarjobb för systrarna.

– Vi åker med och städar bajamajorna. Först töms de med slamsugaren. Sedan går vi in med en hink med vatten och såpa och en våtborste och skurar väggar och sits. Vi fyller på med papper och gel som man tvättar händerna med, och ibland hjälper vi till att lasta, berättar Julia.

För dem är det ett helt normalt jobb – de har åkt runt med mamma och pappa sedan de var små. Ibland är de med hela veckorna.

– Vi kom just hem från gatufesten i Sundsvall, där bodde vi hela veckorna, gick upp på morgonen och bytte allt och städade. På helgerna blev det två gånger om dagen, säger Johanna.

Vid det här laget har de vant sig vid att svara på frågor om sommarjobbet. Lite trötta är de, på att alla tror att de "håller på med bajs".

– Men vi tar inte i skiten, som vissa tror. Vi ser den oftast inte ens, den har ju slambilen tagit. Ibland tar man med sig kompisar för att de ska få se hur det är, säger Johanna.

Visst kan det vara äckligt ibland. Värst är om någon har kräkts därinne, tycker de. Men jobbet har sina fördelar också.

– Vi får gå på jättemycket festivaler och konserter. Oftast får man ju fribiljetter. Och så träffar man jättemycket folk, säger Johanna.

Mer läsning

Annons