Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bettan bjöd på snittar

/
  • Lät sig väl smaka. Leif Jonsson smakar på lax- och avokadosnittarna som Bettan Högberg, och hennes mamma Erica Högberg, serverade på Ica Ugglebo när butiken arrangerade Jädraåsdag i går. ”Jättegoda snittar”, konstaterar Leif som passade på att prata skytte med Bettan.

Ica Ugglebo bjöd i går in till Jädraåsdagen i butiken.
Lokala företagare och byrådet fanns på plats, samtidigt som skidskyttestjärnan Bettan Högberg serverade nyårssnittar.

Annons

I entrén fanns Jädraås byråd på plats för att berätta om byn och i butiken möttes besökarna av ölprovning med Jädraöl och tårtsmakning med herrgården.

– Slår det väl ut i dag så hoppas jag att vi kan ha en Lingbodag och en Åmotdag senare i vår, säger butiksföreståndaren Elisabeth Lindblom, medan hon konstaterar att besökstatistiken för dagen ser bra ut.

En av besökarna, som passar på att prata skytte med skidskyttetjejen Bettan Högberg, som är född och uppvuxen i Jädraås, är Leif Jonsson från Ockelbo.

– Jag handlade i morse och då såg jag att Bettan skulle komma så då kom jag tillbaka, för att få träffa henne på riktigt, säger Leif Jonsson medan han smaskar i sig lax- och avokadosnitten.

Bettan är hemma för att fira jul med familjen i Jädraås och när hemorten ska marknadsföras rycker hon in.

– Vi har mycket att bjuda på i Jädraås, många företag och mycket som händer, säger Bettans mamma Erica Höglund som hjälper till med serveringen.

– Men det som jag tycker är bäst med Jädraås är lugnet. Man kan vandra runt i pyjamasbyxor och bara ta det lugnt, säger Bettan, som åker till Tyskland för världscuptävlingar om en vecka.

Mer läsning

Annons