Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlinghall kan byggas vid Kuxahallen

Ockelbo kan få en ny bowlinghall vid Kuxahallen. Två entreprenörer är intresserade av att tillsammans driva verksamheten.
– Det finns inte så mycket att göra i Ockelbo. Så jag tror att en bowlinghall behövs, säger en av entreprenörerna.

Annons

I februari gav utbildnings- och kulturnämnden i uppdrag till fritidsintendenten i kommunen att ta fram förslag på lämplig lokal för en bowlinghall, titta på vad det skulle kunna kosta och en tidsplan. Nu föreslås A-lokalen vid Kuxahallen byggas om till bowlinghall. För det finns intressenter - två entreprenörer vill driva bowlingverksamhet där. Utbildnings- och kulturnämnden föreslår till kommunfullmäktige att pengar avsätts för att bygga om A-lokalen om ett avtal kan skrivas med intressenterna.

– Den lokalen var tänkt att användas till bowling från början och därför passar det bra att vara där och så har den ett centralt läge, säger entreprenören.

En ombyggnation skulle gå på ungefär 530 000 kronor. Entreprenörerna vill hyra lokalen av Ockelbo kommun och driva den i egen regi. De planerar för att ha fyra bowlingbanor, ett kafé och på sikt starta biljardverksamhet. Den 1 september är det tänkt att ombyggnationen ska vara klar.

– Jag känner mycket för bygden och tror att en bowlinghall skulle vara positiv för Ockelbo. Det finns inte så många ställen här för ungdomar och för pensionärer, säger entreprenören.

Ockelbo kommun har fört diskussioner med de som har fasta bokningar i A-lokalen och de ser positivt på projektet. Det finns möjlighet att hitta andra lokaler att hyra för de föreningar som i dag har verksamhet i A-lokalen.

Ett annat förslag som har funnits med i utredningen för att hitta en lämplig lokal för en bowlinghall, är en lokal vid simhallen på samma sida som musikrummet. Det förslaget är inte aktuellt eftersom kostnaden skulle bli mycket högre och inte lämpligt med hänsyn till de andra hyresgästerna.

Mer läsning

Annons