Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussförare tvingas chansa i korsning

/
  • dålig sikt. Oroade busschaufförer vill inte behöva köra ut i korsningen för att se om det kommer någon bil norrifrån. Förhoppningen är att Ockelbo kommun går med på att flytta busshållplatsen till andra sidan gatan.

Oroade busschaufförer är rädda för att en olycka ska ske när de ska svänga ut på 272:an från hållplatsen vid Järnvägsstationen. Chaufförerna tvingas smyga rakt ut i korsningen för att se om ”kusten är klar” norrifrån.

– Det känns inte roligt inför vintern när det blir halt, säger en chaufför som är bekymrad över situationen.

Annons

Problemet är att komma ut på 272:an från hållplatsen vid järnvägsstationen. Längs med utfarten står två k-märkta magasin och blockerar chaufförens möjlighet att se om det kommer någon bil norrifrån på 272:an.

– Det är omöjligt att se om det kommer några bilar. Man får chansa och åka ut en bit i vägen och hoppas på det bästa. Men det blir ju inte så kul för passagerarna på höger sida av bussen om det kommer en bil där uppifrån, säger en av chaufförerna som Arbetarbladet pratat med.

Fasar inför vintern

Så länge det är barmark går det an men chaufförerna fasar inför en hal vinter.

– Bron blir ju glashal i och med att den går över vattnet och då kommer bilarna i ordentlig fart och kan inte stanna om vi står mitt i korsningen.

– Och har de inte sandat kan man bli ståendes med bussen här utan att komma någonvart, förklarar en chaufför som just ska svänga söderut på 272:an för att åka mot Sandviken.

Nobina, som på X-trafiks uppdrag trafikerar linjerna 44 (till Sandviken) och 26 (till Gävle), hoppas få till ett möte med Ockelbo kommun och X-trafik inom kort för att diskutera förbättringar för chaufförerna.

– En lösning skulle vara att flytta tillbaka hållplatsen till andra sidan gatan, det var bättre för våra bussar, föreslår Nobinas trafikchef Lennart Skoog och hoppas på ett beslut innan snön och värsta halkan.

Arbetarbladet har sökt Ockelbos trafikingenjör, men han jobbar bara varannan fredag så chaufförerna får åtminstone vänta någon vecka till innan det blir någon förändring.

Mer läsning

Annons