Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damtrio ställer ut sin konst

/
  • Triss i damer. Från vänster: Kerstin Hålldin-Åstrand, måleri, Siv Eklöf, textilier, Evy Olsson, keramik.
  • utkast till en kyrkkudde. ”Från början provade jag olika tekniker och medan jag arbetade växte den här fram. Jag är oerhört fascinerad av naturfolken och den här är inspirerad av den samiska konsten, men även av jämtländsk klackteknik”, förklarar Siv Eklöf.
  • kvinnofigurer. Här tre gudinnor, kavlade och frammodellerade i stengodslera. ”Jag tycker om leran för att den erbjuder så stora möjligheter att skapa vackra former”, säger Evy Olsson
  • Sköna naturmålningar. Det höstklädda trädet finns i närheten av av Kerstin Hålldin-Åstrands hem. Hon har målat det ur minnet från tiden innan den fällde alla sina löv. ”Måleriet har funnits med mig i 50 år och jag har alltid fascinerats av årstidens växlingar”, förklarar hon. ”Jag är en riktig naturmänniska!”

Triss i damer – så kallar sig de tre väninnorna som ställer ut konst i Tröskladan i Mobydalen. De bjuder på naturmåleri, keramiska skulpturer och textilt skapande i olika tekniker.

Annons

Tre damer – tre tekniker. Det som förenar är fascinationen av natur, människor och vårt ursprung. Kerstin Hålldin-Åstrand målar i olja och promenerar ofta i närheten av hemmet, men hämtar också inspiration i fjällvärlden. Evy Olsson skulpterar i stengodslera, kvinnor och sköna gudinnor som lekande sträcker sig mot skyn eller just ska ta ett litet danssteg. Siv Eklöf har hittat sitt uttryck i det textila och har just avslutat ett år på Hållands folkhögskolas textillinje.

– Jag har alltid tyckt om att vara kreativ och har alltid drömt om att gå på folkhögskola. När jag gick i pension gjorde jag slag i saken och det har varit ett fantastiskt år, berättar Siv.

Fika finns

Utställningen har öppet dagligen klockan 11–17 och pågår till och med 25 juli. Fika finns att köpa och i Tröskladan kan man också titta på mängder av vackra redskap och verktyg som användes i bygden för cirka hundra år sedan.

Mer läsning

Annons