Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på lunchservering

/
  • Har tagit över. Ninja Revelj, i den röda kockskjortan, har tagit över restaurangen och köket på Ockelbo pensionat. Tillsammans med Kajsa Benett har hon nu öppnat lunchservering två dagar i veckan. ”Jag vill börja och testa trycket, men jag tror att det finns en efterfrågan att få sitta ner och äta en god lunch i mysiga lokaler”, säger hon.

Ninja Revelj bytte jobbet som kock inom kriminalvården till att arrendera köket och restaurangen på Ockelbo Pensionat och Kursgård.

Nu satsar hon på lunchservering.

– Jättespännande, säger Ninja, efter en vecka på nya jobbet.

Annons

Ninja Revelj har lagat skolmat i Jädraås, varit kock på Wij trädgårdar, utvecklat mat inom äldrevården i Ljusdals kommun och, nu senast, jobbat som kock på kriminalvårdsanstalten i Gruvberget.

När kompisen Karin Magnusson, som äger pensionatet, undrade om inte Ninja ville arrendera köket och restaurangen var svaret därför självklart.

– Jag har längtat efter en sån här chans. Hade jag inte tagit chansen nu hade ångrat mig hela livet, säger Ninja med ett leende.

– Man måste våga prova nya saker och det känns som att Ockelbo är i ett bra läge för sådana här satsningar, säger Ninja.

Förra måndagen bytte hon det ensliga jobbet som kock kriminalvårdsanstalten i Gruvberget mot att laga luncher på pensionatet i ”folkrika” Ockelbo.

– När jag tittar ut genom fönstret här ser jag både bilar och människor här i Ockelbo. I Gruvberget var det bara de intagna och älgar och rävar som tittade förbi, säger hon med ett fniss och konstaterar att hon stortrivs med att vara tillbaka i Ockelbo.

Tillsammans med kollegan Kajsa Benett, som hon lärde känna när de båda studerade på restauranghögskolan i Grythyttan under Carl Jan Granqvist, har Ninja öppnat lunchservering på tisdagar och onsdagar på pensionatet. De lagar också mat till den nystartade fristående förskolan Lilla jag och erbjuder catering.

– Vi kompletterar varandra bra. Jag är husmanskosttypen och Ninja gillar att göra det där extra finliret, ler Kajsa.

– Vi tänker satsa på ekologiskt och närproducerat, och vällagat förstås, säger Ninja och berättar att de redan har fullt upp inför slutet av november.

Då är det dags för det traditionella julbordet.

– Ja, då får vi att göra, men det ska bara bli roligt, säger Ninja.

Mer läsning

Annons