Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill skapa grön konst

/
  • ARRANGÖRER. Yngve Gunnarsson, Karin Olsson, Fredrik Lindstrand med dottern Virve och Richard Svanström är medlemmar i föreningen Konst och Landskap. Under fredag, lördag och söndag arrangerar föreningen en festival med temat ”Makt, miljö och tid”.

Föreningen Konst och Landskap vill skapa ett grönt konstcentrum på Wij Trädgårdar i Ockelbo. Nu i helgen arrangerar föreningen en festival med temat ”Makt, miljö och tid”.

Annons

Föreningen Konst och Landskap startades år 2009 och har ungefär 20 medlemmar.

– Vi har alla ett starkt engagemang för miljön. För att jorden ska överleva måste människan ställa om sitt sätt att leva. Vi vill inspirera andra till att också tycka att de här frågorna är viktiga, men utan pekpinnar, säger Yngve Gunnarsson, aktiv i föreningen.

Levande dans och workshops

Föreningen jobbar för att skapa ett grönt konstcentrum på Wij Trädgårdar med naturen och miljöfrågor i fokus. Till det projektet som är tvåårigt har föreningen fått 700 000 kronor i EU-medel genom Leader Gästrikebygden.

Ett första steg i projektet är en festival med temat ”Makt, miljö och tid” som föreningen arrangerar under fredag, lördag och söndag.

Det blir konserter, föreläsningar, levande dans, workshops med bland annat röstverkstad, instrumentbyggarverkstad och det kommer att anläggas ett perennt trädgårdsland med ätbara växter. Under festivalen kommer deltagarna att få vara med och skapa, bland annat kan de bygga instrument av skrot. På lördagskvällen blir det eldshow som avslutas med jam.

– Det pratas så mycket om hur allvarligt klimathotet är, men vi tycker att det är viktigare vi gör saker för att rädda miljön, säger Karin Olsson, aktiv i föreningen.

Mer läsning

Annons