Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det var glasklart när vi skrev på”

Nu svarar kommunen på, Riksförbundet för Social och Mental Hälsas (RSMH), kritik för att de får flytta ut ur kaféet när andra föreningar hyr A-lokalen.

– Det står klart och tydligt i kontraktet att föreningar som hyr har företräde och det var glasklart när vi skrev på, säger kommunens kultur- och utbildningschef Lotta Wennlund.

Annons

Arbetarbladet berättade i går om RSMH som känner sig undanskuffade av kommunen. RSMH menade att de var överens med kommunen om att de bara skulle flytta ur lokalen vid Bilma cup och inte så fort en förening hyr A-lokalen i Bionärhallen. Den bilden tillbakavisar kommunens kultur- och utbildningschef, Lotta Wennlund, som också skrev under kontraktet för kommunens del.

– Det var glasklart från början att föreningar som hyr A-lokalen har företräde till kaféet och får sälja fika, så har det alltid varit, konstaterar Lotta Wennlund och fortsätter;

– Det står klart och tydligt i kontraktet.

Har hyrt sedan november

RSMH har hyrt kaféet sedan november och Lotta Wennlund betonar att det är en provverksamhet.

– Verksamheten ska utvärderas till hösten och då får vi ju diskutera om någon part inte anser att det har fungerat på ett bra sätt, säger Lotta Wennlund.

RSMH framförde också besvikelse över att de inte fick vara i sin egen klubblokal i källaren då Bilma Cup gick av stapeln.

– De ska alltid ha tillgång till sin egen lokal. Något annat känner jag inte till och på något annat vis ska det inte vara, säger hon bestämt.

Mer läsning

Annons